Sayfalar

29 Eylül 2015 Salı

Kara Bela (2015)



Okulların açıldığı, havaların serinlediği 2015 sonbaharı vizyonda yer alan Kara Bela'yı Burak Aksak yazmış ve yönetmiş. Kudret'i başroldeki Cengiz Bozkurt oynuyor. Leyla ile Mecnun'daki Erdal Bakkal rolü ile kendisini tanımış olduk.

Film, kara mizah ve absürd komedi sevenlere hitap ediyor. Leyla ile Mecnun dizisinin takipçileri çok beğenecektir diye düşünüyorum.

1965 doğumlu Kudret'in sıradan bir yaşamı varmış gibi görünüyor. Muhasebe memurluğundan emekli olmuş, ömrü boyunca karısı ensesinde boza pişirmiş belli ki, 4 çocuğu var. Karısının ölmesi ile birlikte çocuklar da evi terk ediyor. İyice yalnızlaşan, yaşama tutunmak için bir nedeni kalmayan Kudret 'in rüyasına  annesi girer. Gaziantep'te kendisini bir kısmet bekliyordur. Rüyayı ciddiye alması ile birlikte komik bir yol hikayesi başlar. Artık bir amacı vardır.

Kara Bela diye isim verdiği, binmeye kıyamadığı emektar arabası ile tek başına yola koyulur. Daha İstanbul'dan çıkmadan arabasına zabıtadan kaçan işportacı Güven zorla misafir olur. Yol boyunca mafya bozması patronundan kurtulmaya çalışan şarkıcı Burcu  ve intahara meyilli Efkan'ın katılımı ile araba içinde muhteşem bir 4'lü oluştururlar.

Mafya, zabıta ve polis peşlerinde iken Gaziantep'e ulaşmaları elbette kolay olmayacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder